«Κλωστή απ΄το φεγγάρι, βελόνι απ΄τον ήλιο» υφαίνουν τα παραμύθια που θα αφηγηθεί η Καλλιόπη Λιαδή με τον μουσικό Θύμιο Παπαδόπουλο στην Οδύσσεια την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στις 21:00 – Κερδίστε μια διπλή πρόσκληση με τα πρώτα ποτά κερασμένα από την «Α»
«Κλωστή απ΄το φεγγάρι, βελόνι απ΄τον ήλιο» υφαίνουν τα παραμύθια που θα αφηγηθεί η Καλλιόπη Λιαδή, στο ζεστό καλλιτεχνικό στέκι «Οδύσσεια» την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, στις 21:00. Μαζί της ο εξαιρετικός μουσικός Θύμιος Παπαδόπουλος θα παίζει αυλούς και κιθάρα και θα δημιουργεί μελωδικά τοπία και γέφυρες, καθώς τα παραμύθια θα συνομιλούν με τη μουσική. Η αφήγηση απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και έφηβους.
Ο ήλιος και το φεγγάρι, και τα παραμύθια που φωτίζουν, άλλοτε με ένα φως αμυδρό ή γλυκό, άλλοτε με έντονο, καθαρό, ή λυτρωτικό, μας ταξιδεύουν σε ένα βασίλειο μαγεμένο, σε ένα ξέφωτο, σε μια άγρια χαράδρα, στο βυθό της θάλασσας και στη μέση του ωκεανού… Οι ήρωες τους, μέσα από τις περιπέτειες τους, βαδίζουν προς ένα μονοπάτι φωτεινό, πνευματικού αναστοχασμού και προσωπικής ανακάλυψης και είμαστε όλοι καλεσμένοι να τους ακολουθήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί τους.
Η βραδιά έχει διάρκεια περίπου 70 λεπτά.
Είσοδος: 10 ευρώ (περιλαμβάνεται ένα ποτήρι κρασί, μπύρα ή ποτό).
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2271 020585
Κερδίστε μια διπλή πρόσκληση
Η Απλωταριά προσφέρει μια διπλή πρόσκληση με τα πρώτα ποτά δωρεάν για την εμφάνιση της Καλλιόπης Λιαδή με τον μουσικό Θύμιο Παπαδόπουλο στην Οδύσσεια την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου. Μπείτε στην κλήρωση για την διπλή πρόσκληση στέλνοντας email με τo ονοματεπώνυμό σας και θέμα «Καλλιόπη Λιαδή» στο agenda@aplotaria.gr. O τυχερός αναγνώστης μας θα ενημερωθεί μέσω email την Τρίτη το πρωί.
Οι συντελεστές
Καλλιόπη Λιαδή
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική στη Νέα Υόρκη και έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης (συμμετοχή σε εκθέσεις, μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες, διοργάνωση, επιμέλεια και παραγωγή εκθέσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και προγραμμάτων, συντονισμός εικαστικών εργαστηρίων, αρθρογραφία κ.ά). Όσες ολοκληρώθηκαν είχαν αίσιο τέλος, ενώ κάποιες εξελίσσονται ακόμα. Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία αυτή ήταν η εγκατάσταση της στη Χίο (2005 -2009) και η δημιουργία, εκεί, της Αίθουσας Τεχνών Καλλιόπη (2006 – 2013).
Το χειμώνα του 2012 παρακολούθησε τον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου «Παρα-Μυθέομαι» με την Σάσα Βούλγαρη μπαίνοντας, έτσι, στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης. Τον Ιούνιο του 2016 ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Το ίδιο καλοκαίρι με τις αφηγήτριες Πέγκυ Καραγιάννη και Βιργινία Κοκκίνου δημιούργησαν την ομάδα αφήγησης «Χείλια…λένε παραμύθια» και παρουσιάζουν δουλειά τους σε φεστιβάλ, βιβλιοθήκες, σχολεία και άλλους χώρους. Το έτος 2016-2017 παρακολούθησε το εργαστήρι «360 μοίρες» της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και ξεκίνησε το εργαστήρι αφήγησης παραμυθιών της Κατερίνας Βλάχου.
Της αρέσει να ακούει παραμύθια, το μπλε του σούρουπου, η ποίηση και η σιωπή. Πιστεύει στη συνεργασία, στην καλή διάθεση και το φως.
Θύμιος Παπαδόπουλος
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1957. Σπούδασε νομική, θεωρητικά μουσικής, κλαρινέτο και σαξόφωνο στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη. Από τους πιο «ηχογραφημένους» Έλληνες μουσικούς, συμμετέχει σε πληθώρα σύγχρονων Ελληνικών δίσκων, σαν μουσικός, ενορχηστρωτής, παραγωγός και συνθέτης.
Μόνιμη είναι η συνεργασία του με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Γιώργο Ανδρέου, Μάριο Φραγκούλη, Μανώλη Λιδάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Φοίβο Δεληβοριά, Χρήστο Θηβαίο, Μιλτο Πασχαλίδη.
Έχει γράψει τη μουσική για περισσότερες από 50 θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, λαμβάνοντας το Κρατικό Βραβείο Μουσικής για τον Κινηματογράφο (1997). Τραγούδια του έχουν τραγουδήσει οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Κώστας Μακεδόνας, Μάριος Φραγκούλης, Μανώλης Λιδάκης, Σαβίνα Γιαννάτου, Στέλλα Κονιτοπούλου, Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης κ.α.
Είναι συνιδρυτής με το Βαγγέλη Κατσούλη της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας UTOPIA, έχοντας εκδώσει πολλούς δίσκους σύγχρονης Ελληνικής μουσικής.
Από το 1992 μέχρι το 2008 έχει εργαστεί στη θέση του διευθυντή παραγωγής της SONY MUSIC Ελλάδας, και σαν υπεύθυνος της δισκογραφικής ετικέτας ΑΚΤΗ. Έχει επίσης συνεργαστεί σαν παραγωγός με όλες σχεδόν τις εγχώριες δισκογραφικές ετικέτες.