Το Δίκτυο Φιλοξενίας «ΑΜΑΝΗ», νεοσύστατο Σωματείο των επαγγελματιών της περιοχής, διοργανώνει την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 την πρώτη επιμορφωτική δράση των μελών του
Επιδιώκοντας να αναδείξει την περιοχή της Αμανής ως τον τόπο παραγωγής κρασιού του νησιού μας, προσκαλεί σε επίδειξη του ενδεδειγμένου τρόπου σερβιρίσματος του κρασιού.
Εκπρόσωποι των δυο οινοποιητικών παραγωγικών μονάδων του τόπου μας (Αριούσιος Α.Ε. και Κτήμα Κεφάλα) παρουσιάζουν στους επαγγελματίες εστίασης της Αμανής τα μυστικά του κρασιού. Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία του, από ποιες ποικιλίες προέρχεται, με τι είναι σωστό να συνοδεύεται, σε ποια μέρη πρέπει να φυλάσσεται. Ταυτόχρονα μαθαίνουν στους επαγγελματίες την ιστορία του βορειοχωρούσικου κρασιού, σε μια προσπάθεια προώθησης της τοπικής παραγωγής από τα καταστήματα μας και διασύνδεσης της με το τουριστικό μας προϊόν.
Η παρουσίαση θα γίνει στο «bar ouzo», στα Λημνιά, και είναι ανοιχτή για όποιο μη μέλος του υπό σύσταση Σωματείου επιθυμεί να την παρακολουθήσει.
«Ευχαριστούμε τα δυο οινοποιεία για την αποδοχή της πρόσκλησης και ελπίζουμε η συγκεκριμένη δράση να αποτελέσει την αφετηρία για τη διοργάνωση το Σεπτέμβρη του 2016 της 1ης Γιορτής Κρασιού στην Αμανή» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δικτύου Φιλοξενίας «ΑΜΑΝΗ».