Σας αρέσουν τα βότανα και τα τα μυρωδικά; Θέλετε να τα έχετε στο τραπέζι σας όλο το χρόνο, δίνοντας γεύση και άρωμα στα φαγητά και παράλληλα προσφέροντας στον οργανισμό σας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά; Μια απλή, οικολογική λύση για τη διατήρηση των βοτάνων και των μυρωδικών δίνει η Greenpeace. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια παγοθήκη και λίγο ελαιόλαδο.
Βήματα:
- Διάλεξε φρέσκα βότανα, ιδανικά από την τοπική αγορά ή τον κήπο σου.
- Αφαίρεσε τυχόν ακαθαρσίες και κόψε τα σε μικρά κομμάτια.
- Γέμισε με αυτά κάθε κυψέλη της παγοθήκης κατά τα 2/3 (μπορείς να βάλεις ένα είδος μόνο ή να τα αναμείξεις).
- Συμπλήρωσε το υπόλοιπο μέρος με ελαιόλαδο.
- Κάλυψε προσεκτικά την παγοθήκη με πλαστική μεμβράνη και βάλε την στην κατάψυξη.
- Αφαίρεσε τους παγωμένους κύβους και τοποθέτησε τους σε δοχεία ή μικρές σακούλες, που κάνουν για κατάψυξη.
- Μην ξεχάσεις να γράψεις σε κάθε δοχείο ή σακούλα το όνομα του μυρωδικού που περιέχει.